23 Ocak 2015 Cuma

Netdiscover aracı ile yerel ağda IP-MAC adreslerinin bulunması.

Merhabalar;

Bu yazıda sizlere Netdiscover aracından bahsetmek istiyorum. Netdiscover aracı yerel ağda ARP ( Address Resolution Protocol ) paketleri göndererek IP adresine karşılık gelen MAC adresini bulan bir araçtır.

Netdiscover aracını root yetkileriyle aşağıdaki komut yardımıyla sisteminize kurabilirsiniz. Ayrıca kali linux kullanıyorsanız kali 'de hazır kurulu olarak gelmektedir.
 # sudo apt-get install -y netdiscover 




Netdiscover aracının kullanımı oldukça basit, herhangi bir parametre kullanmadan komut satırından aşağıdaki komutu kullanarak çalıştırabilirsiniz.
 # netdiscover 












Örneğin, herhangi bir ağ arabirimini dinlemek isterseniz -i parametresinden sonra belirterek dinleyebilirsiniz. Ağ içerisinde açık olan makinaların IP ve MAC adreslerini görebilirsiniz.
 # netdiscover -i eth0 


Aşağıdaki komutu kullanarak belirttiğiniz ağ arabirimin alt ağına ait bir tarama yapabilirsiniz. Siz ne kadar büyük alt ağ belirtirseniz netdiscover aracı ise belirttiğiniz alt ağı tarayacaktır.
 # netdiscover -i eth0 -r 192.168.1.0/24 


Netdiscover aracı ile anlık olarak tarama yaparken h tuşuna basarsanız karşınıza küçük bir yardım menüsü gelecektir, bu menüde harflerin karşısında ne işe yaradıkları ile ilgili bilgileri görebilir ve anlık olarak sniff yaparken parametreleri uygulayabilirsiniz.
 # netdiscover -i eth0 


Netdiscover aracı hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.
 # netdiscover -h  


1 yorum:

  1. Bunu kullandığımızda bize IP ve MAC adresi dönüyor ama Hostname dönmüyor. Bunu almanın bir yolu var mı ?

    YanıtlaSil

Online pfSense Firewall & Router Eğitimi

Merhabalar Online pfSense Firewall & Router eğitimi hazırladım ve Udemy üzerinde yar aldı. Eğitim içeriği toplam 40 ders ve yaklaşık o...