24 Nisan 2014 Perşembe

Wget Kurulumu ve Kullanımı

Wget = web get kelime grubunun kısaltılmışıdır. Wget linux işletim sistemiyle çalışan ve internetten dosya indirmek için kullanılan pratik bir araçtır. Bir çok parametre sayesinde her türlü indirme yöntemi uygulamak mümkündür.

İlk yapmanız gereken aşağıdaki komutu kullanarak root yöneticisi oluyorsunuz.













Ardından aşağıdaki komutu kullanarak wget kurulumunu yapabilirsiniz.











Bir web sitesinde bulanan bir dosyayı indirmek isterseniz o dosyanın url adresini kopyalayıp aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.















Herhangi bir dosyayı yarım bırakıp daha sonra devamını indirebilirsiniz. Aşağıdaki komutu kullanarak kaldığı yerden devam etme özelliğini kullanabilirsiniz.












İnternetteki bir siteyi komple indirmek isterseniz aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz. Komut çalıştığında site içerisindeki tüm dosyalar bulunduğunuz dizine inecektir.












Bir sitedeki tüm resimleri tek bir dizine indirmek için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.













Site içerisindeki istediğiniz bir dosyanın inmesini istiyorsanız aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.












Her komut için tekrar tekrar wget komutunu kullanmak istemiyorsanız en iyi çözüm bütün sitelerin adreslerini bir text dosyası haline getirip --input-file parametresini kullanabilirsiniz.












Wget aracı hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Online pfSense Firewall & Router Eğitimi

Merhabalar Online pfSense Firewall & Router eğitimi hazırladım ve Udemy üzerinde yar aldı. Eğitim içeriği toplam 40 ders ve yaklaşık o...